İZMİR / KARŞIYAKA - Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Mrt

Resmi/özel okul öncesi okullarımızda çalışan Psikolojik Danışmanlarımızla Ege Ünversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Fulya ATALAY YALÇIN tarafından "Çocuklarla Masal Atölyesi"çalışmamızı Cumhuriyet İlkokulumuzda gerçekleştirdik.

Çalışmanın yapılmasında Öğretim Görevlisi Fulya ATALAY YALÇIN'a,  katkıda bulunan arakadaşlarımıza,PDR Bölümünden Çiğdem KAYMAZ,Pınar KIRLANGIÇ'a,bizlere okul imkanlarını sunan okul yönetimine teşekkür ederiz

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında bölgemizdeki okullarımıza yeni atanan  Psikolojik Danışmanlarımızın okullarına kurumumuz Psikolojik Danışmanı Çiğdem KAYMAZ ve Pınar KIRLANGIÇ tarafından ziyaretlerle gerçekleştirildi.Okul ziyaretlerimizde bizlere misafirperverliklerini gösteren okul yönetimlerine ve Psikolojik Danaşman arakadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi 2.dönem toplantısı gerçekleşmiştir.Toplantıda 1.döenm yapılan çalışmalar değerlendirilmiş olup 2.dönemde ihtiyaç duyulan eğitimler planlanmış ve İl Krize müdahale ekibi ile eşgüdümlü olarak çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir.

Eyl

2023-24 Yılı Yerel Hedefimiz "Sınır Koyma" ile ilgili Eğitim İçeriklerine linkten ulaşabilirsiniz.

Mrt

İlçemiz Resmi/Özel Kurumlarımızdaki Müdür ve Müdür Yardımcılarına yönelik "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri ile Özel Eğitim Uygulamaları "konulu bilgilendirme toplantısını 14/03/2022 tarihinde gerçekleştirdik.

Ekm

Öğrenme, en yalın anlamda bilginin kazanılması olarak tanımlanırsa, bireyin bilgiyi kazanırken zorlanması sonucunda ortaya çıkan sorunlara da öğrenme güçlüğü denebilir. Özgül öğrenme güçlüğü eğitim sistemiyle ilişkili bir kavram olduğundan ilköğretim döneminde belirtileri ortaya çıkmakta ve böylelikle tanı konulabilmektedir.

Disleksi, özgül öğrenme güçlüğünün alt tiplerindendir. Disleksi okuma yazma alanlarında yaşanan güçlüklere verilen isimdir ve nedeni henüz tam olarak bilinememektedir.

DİSLEKSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

• Okumayı öğrenirken zorluk yaşama
  • Okuma hızının beklenenin altında olması
  • Okurken harf atlama
  • Okurken kelimeleri değiştirerek okuma
  • Okumakta zorlanma
  • Yazarken zorlanma
  • Harfleri birbirine karıştırma (d-b-d / m-n / t-f / b-p / t-d / f-v / s-z gibi)
  • Okuduğunu anlama ve anlatmada zorlanma
  • Sıralı ezber gerektiren konuları ezberlemekte güçlük çekme.(Ayların sırası, haftanın günlerini sıralama)
  • Renkleri karıştırma
  • Sağı solu ayırt etmekte zorlanma
  • Kendini, bir konu hakkında fikrini iyi ifade etmekte zorlanma
  • Ayakkabılarını bağlama gibi motor becerilerde zorlanma
  • Okula gitmek istememe
  • Yazarken sıra, satır atlama
  • İmla kurallarını uygun yazmakta zorlanma
  • Noktalı ve noktasız harfleri yazarken ve okurken birbirine karıştırma

DİSLEKSİ TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Disleksi bir hastalık değildir ve tıbbi bir tedavisi de yoktur. En iyi tedavi yöntemi bireyin ihtiyacına uygun özel eğitim programlarının uygulanmasıdır. Ne kadar erken fark edilirse eğitime o kadar erken başlanabilir ve akranlarına yetişme hızı o kadar çabuk olur.

Ekm

DİSLEKSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

• Okumayı öğrenirken zorluk yaşama
  • Okuma hızının beklenenin altında olması
  • Okurken harf atlama
  • Okurken kelimeleri değiştirerek okuma
  • Okumakta zorlanma
  • Yazarken zorlanma
  • Okuduğunu anlama ve anlatmada zorlanma
  • Renkleri karıştırma
  • Sağı solu ayırt etmekte zorlanma
  • Kendini, bir konu hakkında fikrini iyi ifade etmekte zorlanma
  • Ayakkabılarını bağlama gibi motor becerilerde zorlanma
  • Okula gitmek istememe
  • Yazarken sıra, satır atlama
  • İmla kurallarını uygun yazmakta zorlanma
  • Noktalı ve noktasız harfleri yazarken ve okurken birbirine karıştırma

DİSLEKSİ TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?